matematika, statisztika, fizika
oktatás, korrepetálás

Egyetemistáknak, Főiskolásoknak

Ha az alábbi iskolák valamelyikébe jársz, akkor biztos lehetsz benne, hogy már sok iskolatársadat tanítottam. Hát igen, kb. minden budapesti főiskola, egyetem. Ennyit tesz a sok év tanítás...

És az alábbi tantárgyakban biztosan számíthatsz rám:

Röviden annyit mondanék most itt a főiskolai, egyetemi matek anyagról, hogy a szorgalmasok előnyben vannak a lusta zsenikkel szemben. Vagyis a vizsgákon és zárthelyiken jórészt típusfeladatokat kell megoldani, nem pedig nagy ötleteket és elmélyült gondolkodást kívánó feladatokat. Persze fel kell ismerni, hogy az adott példa típuspélda, rá kell jönni, hogy melyik típus, és meg is kell tudni oldani. Én abban tudok egyebek mellett segíteni, hogy közösen átnézzük ezeket a típusfeladatokat, mindegyikre veszünk példákat.

Szeretek adni házi feladatokat, mert úgy gondolom, hogy az otthoni gyakorlás, és a feladatokon való töprengés legalább annyit ér, mint a velem való tanulás. Meg hát időben kiderül, hogy mi megy, és mi nem. Persze azt is megértem, ha valakinek nincs ideje a házikkal foglalkozni, ehhez is alkalmazkodom.

Egyébként is: a tanítanivalóban, a sebességben és mindenben maximálisan figyelembe veszem az óhajaidat.

Közös a célunk: hogy sikeresen levizsgázz!

És a végén két vicc, de csak azoknak, akik már tudnak integrálni, és ismerik a többváltozós függvényeket:

Függvények baráti köre ül a bárban, mikor egyszercsak megjelenik A Deriválás. Mindenki hanyatt homlok menekül, menti az irháját, csak egyikük marad ott nagy bátran. Megszólal a Deriválás:
-Hé, Te függvény, menekülj, ha kedves az életed, mert lederivállak!
Mire a függvény:
-Hehe, én vagyok az e-ad x függvény, engem aztán deriválhatsz, integrálhatsz, nem változik semmi!! :-)
Mire a Deriválás:
-Jó-jó, és ki mondta, hogy x szerint deriválok?!?

Két matematikus elmegy a kocsmába, és közben arról beszélgetnek, hogy az átlagember mennyire tudja a matekot. Az egyik azt állítja, hogy semennyire, a másik pedig azt, hogy igenis, tudja. Hirtelen a második elmegy hátra a WC-k felé, és közben észrevétlenül magához inti a pincércsajt. Azt mondja neki:
- Kedveském, néhány perc múlva kérdezünk magától valamit, nem fogja érteni, de azt kell rá válaszolnia, hogy xköbperhárom. Rendben?
A pincérnő bólint, a matematikus pedig visszamegy a barátjához. Újra felveszik a beszélgetés fonalát, és azt mondja a másiknak:
- Figyelj, egyszerűen el lehet dönteni ezt a vitát. Itt van ez a pincérnő, kérdezzünk tőle valamit! Ha tudja, nekem van igazam, ha nem, akkor neked.
Oké, odaintik a nőt, és megkérdezi tőle az, aki beszélt vele korábban:
- Kedveském, meg tudná mondani, hogy mennyi az xnégyzet integrálja?
- Természetesen, xköbperhárom.
- Köszönöm, csak ennyi volt, nyugodtan mehet a dolgára.
A másik matematikus pedig fogja a fejét bánatában, mire a távozóban levő pincérnő visszaszól a válla felett:
- Plusz konstans.

Inkább fájdalmasak, de matekilag tanulságosak...

Kezdőoldal Szülőknek Középiskolásoknak Főiskolásoknak Matek viccek Kedvenc feladat Elérhetőségek Árak

© 2011 - Minden jog fenntartva!