matematika, statisztika, fizika
oktatás, korrepetálás

Középiskolásoknak

Sok különböző oka lehet annak, hogy miért érdemes korrepetálásra, magánórákra járni. Például:

Velem úgy beszélheted meg a matekkal kapcsolatos gondjaid, mint egy osztálytársaddal/barátoddal, és nem kell attól félni, hogy a tanár letol. Egyetemen (és gimiben) "szokás" az, hogy valamit kérdez a diák, arra gyakran az a válasz, hogy ezt már tudni kéne, majd haladnak tovább az anyaggal, magyarázat nélkül. Én nem követelek meg semmilyen "előzetes" matektudást, ha valamire nem emlékszel azt átvesszük (legfeljebb egy kicsivel több időt kell szánni az ismétlésre az elején).

Ehhez párosul óráim kötetlen hangvétele, minek segítségével az óra inkább tűnik kikapcsolódásnak, mint kemény, unalmas tanulásnak. Mivel sikerül mindenkivel a tanár/diák viszony helyett egy parnter/baráti viszonyt kialakítani, így megszűnik a gyakran gátló biznyítási kényszer, és felszabadultan, gátlások nélkül lehet tanulni.

Hasznos, ha gyorsan meg szeretnéd érteni, mert nincs otthon időd arra, hogy 2-3-szor ennyi idő alatt egyedül próbáld kibogózni a matek rejtelmeit. Ezzel időt spórolhatsz magadnak. - Egyszerűen csak kell hetente 2 órát rászánni arra, hogy elgyere és matekozzunk, amit egyébként mással töltenél el. - Kell 2 óra arra, hogy leülj velem, és ha már itt vagy úgysem tudsz mást csinálni, mint matekozni, ami a kötetlen órának köszönhetően olyan hamar eltelik, hogy el sem hinnéd :)

Sok diákom kezdi úgy az első órát, hogy készüljek fel a legrosszabbra, mert ő nem ért semmit az anyagból és semmi érzéke nincs a matekhoz. Ekkor szoktam mondani, ami szerintem nagyon igaz, hogy: ILYEN NINCS. Legyen fiú/lány, szőke/barna, fiatal/idős, a diákjaim 99%-ának igenis volt/van érzéke a matematikához. Mindenkinek sikerültek a vizsgái, vagy sikerült jobb jegyeket elérni a megelőző időszakhoz képest.

Hogy épül fel egy óra nálam? Egy átlagos óra a következők szerint szokott zajlani. 1. Megbeszéljük az elmúlt óra óta felmerülő kérdéseket. 2. Elkészítjük a házifeladatot (ha van). 3. Gyakoroljuk az aktuális anyagot. Természetesen az óráim mindig a tanuló kéréseihez igazodnak. Ha kell akkor átbeszéljük/gyakoroljuk a korábbi tananyagot, pótoljuk a hiányosságokat.

Kezdőoldal Szülőknek Középiskolásoknak Főiskolásoknak Matek viccek Kedvenc feladat Elérhetőségek Árak

© 2011 - Minden jog fenntartva!